Головна » Архів матеріалів

   15.10.215 на базі спеціалізованої школи №20 відбулося заняття Школи становлення успішного вчителя німецької мови з теми: «Розвиток мовленнєвих здібностей учнів шляхом використання інтерактивних технологій». Відкриваючи заняття, методист ММК Чередніченко В.М. наголосила на важливості використання інтерактивних технологій у сучасному навчанні іноземної мови, підкреслив, що суть інтерактивного навчання полягає в тому, що навчальний процес відбувається за умови постійної активної взаємодії всіх учнів. Заступник директора з навчально-виховної роботи Лис С.М. виступила з візитною карткою школи (мультимедійна презентація) та розповіла слухачам Школи про роботу кафедри іноземних мов. Керівник МО вчителів іноземних мов школи Харченко І.А. поділилася досвідом роботи вчителів німецької мови з теми заняття (мультимедійна презентація). На уроці німецької мови у 6 класі з теми «Die Schule» (вчитель Сушко О.В.), слухачі  мали можливість побачити практичне& ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.10.2015 | Коментарі (0)

EVALUATION FORM (for instructors)

Please evaluate your experience at the English language summer camp. Your feedback is important in evaluating this experience and involving future projects.

answer the following questions.

  1. On a scale of 1-10, with 10 being the highest score, how would you rate the following:

a. your overall experience at the camp ____

b. quality of interactions with campers and instructors _____

c. quality of interactions with administrators ______

d. your achieving the aims you set out to achieve when you joined this project

e. on-site availability of resources for teaching and extracurricular activities

  1. Please describe briefly your duties at the camp and evaluate how successful these were.
  1. The goals of the camp were to provide quality instruction in English as well as help campers learn more about ecology. Please e ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: AlexSHOP | Дата: 09.10.2015 | Коментарі (0)

«Сучасний розвиток суспільства, зростаюча проблема у спілкуванні та співпраці між країнами і народами з різними мовами, історією та культурами вимагає суттєвих змін у підході до навчання та викладання іноземних мов у навчальних закладах, відповідно до цього, осучаснення освіти. Досягнення належних результатів неможливе без застосування та використання інноваційних технологій при плануванні та проведенні уроку іноземної мови» -такими словами  розпочала заняття семінару – практикуму для вчителів  німецької мови методист ММК Чередніченко В.М., який проводився  29.09.2015 у СШ №33 з теми: «Сучасні підходи до планування уроку другої іноземної мови». Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Хрипко С.Г. ознайомив слухачів семінару з роботою вчителів іноземних мов школи. Вчитель німецької мови Миндра Я.П. поділилася досвідом роботи з теми семінару (мультимедійна презентація), а у фрагменті уроку  у 9 класі учителі побачили викор ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: AlexSHOP | Дата: 30.09.2015 | Коментарі (0)

06.10.2015 року в м. Києві відбудеться семінар для вчителів іспанської мови від видавництва Edelsa та компанії Лінгвіст. Головні теми семінару: Una vale mas que mil palabras: el video como recurso didactico. Creativided, diversion e interaccion. El Coligo para trabajar con jovenes adolescentes.

Семінар проводить David R. Sousa Fernandes, Asesor Didactico de la”Editorial Edelsa. Додаткова інформація за посиланням: e-mail info@linguist.ua  www.linguist.ua

Переглядів: 430 | Додав: AlexSHOP | Дата: 23.09.2015 | Коментарі (0)

   16.09.2015 на базі ЗОШ №4 відбулося заняття Школи професійної адаптації молодих учителів других іноземних мов з теми: «Організація самостійної роботи учнів на уроках другої іноземної мови». З візитною карткою школи виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Головко Т.П. Розпочинаючи заняття, методист ММК Чередніченко В.М. наголосила на тому, що розвиток навичок самостійної роботи учнів на уроках іноземної мови – важливий компонент навчально-виховного процесу.Навчити учня вчитися, самостійно здобувати знання й удосконалювати навички та вміння – таке завдання стоїть перед кожним учителем. Що необхідно зробити вчителеві, щоб підготувати і навчити учня працювати самостійно – цим питанням було присвячено заняття. Досвід роботи вчителів іноземних мов школи з питання заняття презентували вчителі Нечепоренко О.О. та Палчак Ю.С    (мультимедійна презентація). З різноманітними формами самостійної роботи молоді вчителі оз ... Читати далі »

Переглядів: 369 | Додав: AlexSHOP | Дата: 17.09.2015 | Коментарі (0)

Методичні рекомендації з іноземних мов

 у 2015-2016 навчальному році.

Вивчення іноземних мов  у 2015-2016 навчальному році буде здійснюватись за  декількома навчальними програмами а саме:

      «Навчальні програми з іноземних мов для загальноосвітніх навчальних закладів і спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов 1-4 класи»,  Видавничий дім «Освіта», 2012 р.;

      «Навчальні програми з іноземних мов для загальноосвітніх навчальних закладів і спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов 10-11 класи»,  Київ, 2010 р.;

      «Програми для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземної мови, Іноземні мови. 5-9 класи», Видавничий дім «Освіта», 2013 р.;

     &l ... Читати далі »

Переглядів: 4998 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

Семінар для вчителів французької мови за курсом

Pixel, 18.06.2015 року

 Якщо ви викладаєте французьку мову в середній школі, тоді вам буде цікаво 18 червня 2015 року ознайомитися з секретами роботи за навчальним курсом Pixel від CLE International.

 Методичний семінар на тему Pour un apprentissage motivant du lexique à l'école : la méthode Pixel !  відбудеться в приміщенні спеціалізованої школи № 20 з поглибленим вивченням французької мови за адресою: м.Київ, м. Героїв Дніпра, просп. Оболонський, 32-Б, 1-й поверх, ауд.106.

 Олена Соколова, методист видавництва CLE International в Україні, розповість про секрети роботи з навчальним курсом Pixel, поділиться корисними порадами та новими ідеями проведення уроків.


 Програма семінару:

13.30 – 14.00 Реєстрація на семінар

14.00 – 15.30 Pour un apprentissage motivant du lexique à l'école : la méthode Pixel !

 

Для у ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.06.2015 | Коментарі (0)

Додаток до листа Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської міської ради від 29.04.2015 №151/01-17 про проведення інтернет-конференції «Шляхи підвищення мотивації учнів до вичення другої іноземної мови»

 

           Статті для участі в Інтернет-конференції  надіслати до 22 травня 2015 року на адресу: galyna66@ukr.net.  

Матеріали Інтернет-конференції будуть розміщені 26 травня 2015 року на Черкаському освітянському порталі (у розділі «Конференції, семінари. – Інтернет-заходи). Крім того, планується випуск окремої збірки. Учасники Інтернет-конференції, статті яких будуть розміщені на сайті,  отримають сертифікати.

27 травня 2015 року з 15.00 до 17.00 на фо ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: AlexSHOP | Дата: 01.05.2015 | Коментарі (0)

     Девізом фестивалю, який відбувся 25.03.2015 в ПМГ стали слова А. Дістервега: «Учитель повинен свідомо йти в ногу із сучасністю, пройматися і надихатися силами, що пробудилися в ній». Фестиваль розпочався  ярмарком навчальної літератури видавництва «Лінгвіст» та виставкою робіт вчителів других іноземних мов. Під час проведення березневої педагогічної студії – презентації номінації «Родзинки мого педагогічного досвіду», вчителі  Боричок Н.В. (СШ №20), Драка О.В. (СШ №3), Миндра Я.П. (СШ №33), Семенова Н.В. (ЗОШ №25), Ткаченко М.В. (ЗОШ №32), Шелест Л.В. (СШ №18), Ярошенко Т.М. (колегіум «Берегиня»), Субботіна О.Ф. (СШ №28) презентували свої педагогічні напрацювання. Педагогічну майстерню для молодих вчителів провела керівник школи профадаптації Віржин К.М. Під час проведення методичної студії методист Чередніченко В.М. зупинилася на питаннях підготовки учнів до ДПА і ЗНО, якості знань і навичок уч ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: AlexSHOP | Дата: 26.03.2015 | Коментарі (0)

     12.03.15 у приватній школі «Перлина» проходив  майстер-клас вчителя німецької мови Малярчук О.В. з теми: «Елементи організації ефективного уроку ММК Чередніченко В.М. зупинилася на основних моментах організації ефективного уроку. У  мультимедійній презентації  заступник директора школи Неліна Н.М. ознайомила вчителів німецької мови міста з досвідом роботи вчителя Малярчук О.В.  У ході майстер-класу вчитель Малярчук О.В. ознайомила вчителів з різноманітними видами діяльності для досягнення ефективності засвоєння учнями знань під час уроку німецької мови, продемонструвала, як можна заохотити учнів до вивчення німецької мови через ігрові та розважальні прийоми. Під час круглого столу вчителі обмінялися досвідом роботи з теми заняття, отримали методичні матеріали. Майстер-клас отримав схвальну оцінку збоку  вчителів німецької мови міста.

Переглядів: 466 | Додав: AlexSHOP | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »