Головна » Архів матеріалів

     05.04.2016 року в ЗОШ №30  проводилось заняття Школи становлення успішного вчителя німецької мови з теми: «Використання мультимедійних технологій і текстів інформативного характеру». Метою заняття було: ознайомлення слухачів Школи із досвідом роботи вчителів німецької мови школи №30 щодо використання мультимедійних технологій і текстів інформативного характеру. Керівник шкільного МО вчителів іноземних мов Кукуріка Л.С. ознайомила присутніх з досвідом роботи вчителів німецької мови з теми заняття. У мультимедійній презентації «E- Learning» учитель Арапова О.В. більш детально зупинилась на мультимедійних технологіях та їх використанні під час навчального процесу. Вчитель Малишко В.В. продемонструвала відео фрагмент уроку німецької мови з використанням  мультимедійних технологій. Цікавим було практичне заняття з учителями німецької мови щодо використання текстів інформативного характеру, яке провела Кукуріка Л.С. Під час Кругло ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: AlexSHOP | Дата: 06.04.2016 | Коментарі (0)

Протягом березня 2016 року у 14 загальноосвітніх навчальних закладах (ПМГ, ЗОШ №№8,10,11,30,32; СШ №№17,18,20,27,28; колегіумі «Берегиня», гімназії №31, ГПЛ) проходила естафета «Пізнаємо Німеччину». Майже 300 учнів розшукували нову цікаву інформацію про Німеччину і створювали мультимедійні презентації із заданих тем: «Столиця Німеччини – Берлін», «Найбільші міста Німеччини», «Визначні люди країни», «Традиції і звичаї», «Національна кухня», «Мистецтво», «Освіта», «Охорона здоров’я», «Відпочинок дозвілля», «Німецькомовні країни». Найкращі з них були запропоновані для перегляду вчителям іноземних мов під час проведення Фестивалю педагогічних інновацій. Всі підготовлені матеріали ввійдуть до відеозбірника «Пізнаємо Німеччину».

 

Переглядів: 392 | Додав: AlexSHOP | Дата: 04.04.2016 | Коментарі (0)

   31.03.16 в рамках міської виставки педагогічних технологій  в Першій міський гімназії проходив Фестиваль педагогічних інновацій вчителів іноземних мов, під час якого відбулися: виставка робіт «Інноваційний пошук вчителів іноземних мов», ярмарок навчальної літератури видавництва «Лінгвіст», березнева педагогічна студія – презентація номінації «Родзинки мого педагогічного досвіду» (Захарова О.Д., автор підручника граматики), педагогічна  майстерня – практичне заняття з молодими вчителями іноземних мов (Вакуленко О.О., ПМГ), Майстер-клас вчителя іноземної мови Вовченко Н.М. (гімназія №31) з теми: «Новий тип уроку в рамках програми «Вчителі англійської  мови – агенти змін» та мультимедійна  презентація навчально-методичного посібника для вчителів німецької мови «Планування уроків німецької мови у 6 класі» (творча група вчителів німецької мови у складі: Савченко В.Ю., Чист ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: AlexSHOP | Дата: 31.03.2016 | Коментарі (0)

     22.03.2016 у франкомовному центрі «Альянс» відбулося відкриття традиційного  тижня Франкофонії, в якому взяли участь учні та вчителі шкіл міста (гімназії №№9,№31, спеціалізовані школи №№3, 17, 18, зош № 24). ,В рамках зустрічі вчителі переглянули відеозвернення Генерального секретаря Міжнародної організації франкофонії пані Мікаель Жан. Та найголовніше, всі  учасники мали змогу поспілкуватись через Skype з паном Патрісом Кутюро та його дружиною пані Жозіан, які є активними учасниками франкомовної асоціації та організовують стажування  молоді (учнів, студентів) в Рошешуарі.  Також  вчителі  дізналися про існуючі програми обміну, про навчальну діяльність франкомовного центру. Організатори зустрічі подякували учням всіх шкіл, які взяли участь у створенні виставки малюнків.

 

Переглядів: 430 | Додав: AlexSHOP | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

Гете-інститут пропонує новий безкоштовний базовий пакет для викладання німецької мови, який складається з: Horen und Sprechen A-1. Horen und Sprechen A-2. Horen und Sprechen B-1. Zwischendurch mal Horen (A-1 – A-2). Phonetik aktuell. Для отримання пакету необхідно заповнить формуляр (файл додається) та підписати його у керівництва навчального закладу, відсканувати та переслати на вказану на сайті  Гете-інституту адресу (yana.osadcha@kiew.goethe.org (пані Яні Осадчій). Більш детально про пакет тут:http://www.goethe.de/ins/uauk/kie/lhr/mat/20722419html. Матеріали будуть пересилатися у порядку подання заявок. Кількість пакетів є обмеженою.

 

Переглядів: 446 | Додав: AlexSHOP | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

   25.02.2016 року в гімназії №31 проведено заняття Школи професійного зростання для вчителів німецької мови з теми: «Формування навичок читання і написання творчої роботи в учнів старших класів». Відкриваючи заняття, методист ММК Чередніченко В.М. наголосила на актуальності теми в світлі вимог нових програм з іноземних мов і підготовки учнів до ДПА та ЗНО. Директор гімназії Пивоваров В.М. розповів слухачам Школи про співпрацю  вчителів німецької мови з Гете Інститутом, навчанні вчителів та учнів гімназії у Німеччині. У своїй мультимедійній презентації вчитель німецької мови Федоренко О.Б. представила зразки написання листів і творчої роботи та вимоги до їх написання. Викладач іноземних мов, представник Гете Інституту, учасник проекту PASCH Умін Т.О. ознайомила вчителів з методиками роботи з текстами для читання в Німеччині і дала зразки текстів для опрацювання.   Керівник міського МО вчителів німецької мови Орещук С.К. презентувала поетапну робо ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: AlexSHOP | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

    17.02.2016 в ЗОШ №7 відбулося заняття Школи профадаптації молодих вчителів других іноземних мов з теми: «Індивідуальна робота з учнями з низьким рівнем навчальних досягнень». Розпочинаючи заняття, методист ММК Чередніченко В.М. акцентувала увагу слухачів на проблемі неуспішності частини учнів, її причинах та шляхах їх подолання. Директор школи Середа Ю.В. ознайомив вчителів німецької мови шкіл міста з роботою школи та кафедри вчителів іноземних мов. У своїй мультимедійній презентації керівник МО вчителів іноземних мов школи Кошмай С.М. висвітлила причини неуспішності школярів при вивченні іноземної мови. Практичну частину заняття з теми «Методи роботи з невстигаючими учнями» провела вчитель німецької мови Хатнюк С.В. Слухачі Школи отримали різноманітні методичні матеріали з теми заняття. У занятті взяла участь заступник директора з навчально-виховної роботи Фесак Л. М. Заняття отримало схвальну оцінку від  молодих вчителів іноземних мо ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: AlexSHOP | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

 

    Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН України у 2015-2016 н.р. з німецької мови: Гурелю Анну - ученицю 9 класу СШ №28 (І місце); Габер Вікторію – ученицю 9 класу СШ №18 (ІІІ місце). Бажаємо нових інтелектуальних перемог! Щирі вітання науковим керівникам учнів: Титаренку О.І., Овсієнко Л.О. та вчителям німецької мови Суботіній О.Ф., Шелест Л.В.

Переглядів: 470 | Додав: AlexSHOP | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

    12.02.2016 року видавництво Cornelsen та компанія Лінгвіст проводять семінар-практикум з теми: «Особливості підготовки до підсумкових іспитів та міжнародних тестів». Семінар проводить Оксана Вісіцька, методист видавництва Cornelsen, екзаменатор Австрійського мовного  центру OSD. Кожен учасник семінару отримає сертифікат та дидактичні матеріали в подарунок. Початок реєстрації та книжкова виставка – о 15.00. Місце проведення: Гете Інститут в Україні, м,Київ, вул. Волоська 12/4. Реєстрація за тел.:044-599-32-28, e-mail:info@lingust.ua

Переглядів: 424 | Додав: AlexSHOP | Дата: 09.02.2016 | Коментарі (0)

    12.02.2016 року видавництво Cornelsen та компанія Лінгвіст проводять семінар-практикум з теми: «Особливості підготовки до підсумкових іспитів та міжнародних тестів». Семінар проводить Оксана Вісіцька, методист видавництва Cornelsen, екзаменатор Австрійського мовного  центру OSD. Кожен учасник семінару отримає сертифікат та дидактичні матеріали в подарунок. Початок реєстрації та книжкова виставка – о 15.00. Місце проведення: Гете Інститут в Україні, м,Київ, вул. Волоська 12/4. Реєстрація за тел.:044-599-32-28, e-mail:info@lingust.ua

Переглядів: 370 | Додав: AlexSHOP | Дата: 09.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »